Psihološki testovi na razgovoru za posao nisu klinički testovi i zato nema potrebe da ih se plašite i mislite: ko zna šta će otkriti o meni, ko zna kakve traume vučem…

Ukratko, svrha tih testova u procesu selekcije za posao jeste da pokažu koji poslovi jesu ili nisu za vas na duže staze.

➡️ Kroz psihološke testove se procenjuju brojni parametri koji utiču na efikasnost pojedinca na konkretnom radnom mestu, a onda se to sagledava u odnosu na situaciju u konkretnoj kompaniji, timu, radnom okruženju…

(na primer, ako je neko analitičan, to je možda za jedan tim sjajno, ali za drugi, gde ima puno analitičara i nije, jer im u timu fali neko odlučan i snalažljiv)

➡️ Vaš psihološki profil je vaša slika u ogledalu kod poslodavca, kako vas on vidi, zašto vam eventualno ne pruža šansu za sledeći krug, tj. šta vidi kao potencijalnu blokadu za vašu karijeru na konkretnoj poziciji.

➡️ Evo nekih parametara koji se najčešće procenjuju kroz psihološko testiranje: odlučnost, posvećenost psolu, samopouzdanje, kreativnost, snalažljivost, emocionalna stabilnost, lična fleksibilnost, analitičnost, menadžerski potencijal itd.

➡️ ➡️ Na osnovu rezultata psihološkog testiranja možete da saznate šta konkretno utiče na vašu ličnu i poslovnu efikasnost kako biste lakše mogli da izaberete svoj karijerni put!

U procesu pripreme za karijerne promene, mi vam pružamo mogućnost da saznate više o tome kakav je vaš psihološki profil

Ukoliko imate nekih pitanja na ovu temu ili ste zainteresovani za psihološku procenu profila, slobodno nas kontaktirajte porukom u DM.

Više inf. o programu karijernog savetovanja: https://www.sinapsa.co.rs/karijerno-savetovanje/

I zapamti: