HR konsalting

Savetovanje menadžmenta ili HR tima kompanije, kako da unaprede svoj HR sistem upravljanja ljudskim potencijalima, tako da postizanje veće efikasnosti na ovom polju, dovede do unapređenja celokupnih rezultata poslovanja.

Ne postoji univerzalan recept, kako HR služba treba da funkcioniše u nekoj firmi.To zavisi od toga kako konkretna kompanija, tj. njen menadžment vidi ulogu HR službe u svojoj firmi: kao operativnu podršku biznisu ili strateškog, biznis partnera. Od toga sve kreće i oko toga se sve vrti.

HR konsalting agencije Sinapsa, podrazumeva stručan i posvećen pristup temi upraljanje ljudskim resursima ili potencijalima. čiji je fokus na maksimalnom doprinosu rada ove službe biznisu u celini.

Najpre zakazujemo uvodnu radionicu sa ciljem da uradimo analizu trenutnog stanja HR Sistema, a potom kreiramo predlog za unapređenje postojećih praksi i implementaciju konkretnih mera iz domena upravljanja ljudskih resursima / potencijalima, koje vode ka boljim ukupnim poslovnim rezultatima svake kompanije i većoj angažovanosti zaposlenih (kroz povećanje zadovoljstva zaposlenih radnim mestom, uz razvoj ličnih potencijala i veština svakog pojedinca)

NAŠ SISTEM RADA

Korak 1

Najpre zakazujemo uvodnu HR konsultaciju, pod nazivom OSVRT NA HR DANAS.

To je sastanak-radionica, u trajanju od 2h, na kojoj zajedno prolazimo ključne HR teme, u odnosu na viziju kompanije, zadržavajući se na kritičnim mestima i rasvetljavajući moguće alternativne načine  unapređenja sistema rada. Tema može da bude funkcionisanje HR u celini ili nekog njegovog konkretnog segmenta.

Rezultat: predlog mera unapređenja sistema rada HR-a ili nekog njegovog segmenta.

Cena radionice iznosi 350e.

TEME

  1. preispitivanje HR strategija i planova u skladu sa vizijom kompanije, uz predloge za unapređenjem onih koje mogu dovesti do boljih rezultata
  2. osvrt na korporativnu klimu i kulturu, uz preporuke za njihovo unapređenje
  3. konsultacije vezane za HR procedure, pravilnike, politike
  4. predlozi za unapređenje timskog duha, kroz programe tim bildinga i timskog koučinga
  5. unapređenje sistema motivacije – definisanje konkretnih mera
  6. predlozi za unapeđenje sistema upravljanja učinkom zaposlenih
  7. savetovanje HR-a i menadžmenta kompanije u rešavanju konkretnih problema (razvoj zaposlenih, upravljanje karijerom, rešavanje konflikata, unapređenje radnog elana u kompaniji, smanjenje stresa kod zaposlenih i otpora od promena isl.)

Korak 2

Ukoliko se odlučite za nastavak saradnje, zakazujemo dalji set aktivnosti, u odnosu na vaše prioritete i prilike u vašoj kompaniji, što je predmet posebnih dogovora.

Saradnja može biti po projektima ili po principu da iznajmite našeg konsultanta na određeno vreme, da se uključi u konkretne HR aktivnosti u vašoj kompaniji.

Zakažite vaš termin konsultacija, da vidimo kako stvari funkcionišu kod vas i šta bi bilo dobro da se unapredi, da bi HR sektor bio veća podrška vašem biznisu.